Hővisszanyerő gép választó

Hővisszanyerő választó

A hővisszanyerő gépek lényegi tulajdonságai, az energiacímke és a teljesítménynyilatkozat

Ha autót vásárol, tudja, hogy Önnek benzines vagy dízel motoros modellre van szüksége. Érdemes tisztában lenni a hővisszanyerő vásárlás előtt is, hogy egyáltalán milyen műszaki paraméterekre érdemes figyelni. Az egész szellozes.info honlap e jellemzők bemutatásával foglalkozik, de a lehető legrövidebben összefoglalva íme:

  • légszállítás - ennyi m3 levegőt mozgat a gép óránként (a légcsatorna rendszer kialakításától változó érték)
  • zajszint - a gép hangteljesítménye (nem egyenlő a szobákban hallható zajjal)
  • megtakarított fűtési energia - az elfogyasztott villamos energia és a megtakarított fűtési energia különbsége

Fentiekről a gép teljesítménynyilatkozata tájékoztat részletesen. A teljesítménynyilatkozat rövidített, a fogyasztók eligazodását segítő változata az energiacímke.

paul novus 300 hovisszanyero energiacimkeAz energiacímkéről leolvasható a 100Pa on mért légszállítás (maximum gép fordulatszámon), továbbá a gép 70% kapacitásán mért hangteljesítménye, illetve energetikai besorolása (A+ vagy rosszabb), amely a szabályozás módjától függ. Ugyanaz a géptípus kaphat A vagy akár A+ besorolást is, attól függően, hogy pl. időprogrammal vagy CO2 érzékelővel működtetett. További információt az energiacímke című cikkünkben talál. 

Gép vásárlás előtt feltétlen hasonlítsa össze a kiszemelt gépek műszaki paramétereit legalább azok energiacímkéje alapján, a szabályozás módját is figyelembe véve. Ha a részletek is érdeklik, kérje el a forgalmazótól a gép teljesítmény nyilatkozatát. Ezen dokumentumok nélkül nem hozható forgalomba hővisszanyerő gép az Európai Unióban!