Zehnder ComfoAir 180 hővisszanyerős szellőztetőgép

Teljes hővisszanyerős szellőztető rendszer építőelemekből, ComfoAir 180 géppel

Kompakt méret, gyors és egyszerű szerelés

ComfoAir 180 konyhai2

A Zehnder közepes méretű hővisszanyerő gépe a ComfoAir 180 típus.

Egyszerű felépítésű, nagy hatásfokú hővisszanyerős szellőztető passzívház minősítéssel. Körülbelül 100-120 m2 alapterületű családi házakba javasoljuk. A gép oldalfalra helyezhető, igen kis méretű hővisszanyerő. Kialakításából adódóan könnyedén elhelyezhető konyhaszekrénybe (lsd. kép), vagy akár egy gardróbszekrénybe rejtve. Legnagyobb légszállítása 180 m3/h (160Pa mellett). A gépbe épített műanyag kereszt-ellenáramú hőcserélő akár 95% hatásfokkal is képes a hőt visszanyerni. Egyes modellek páravisszanyerő funkcióval is rendelhetők (entalpia hőcserélő).

A gépet könnyen-gyorsan szerelhető légcsatorna kiegészítők teszik különleges termékké. Kiváló megoldás felújítások esetén, amikor akár egy lakott épületben kell gyorsan és tisztán hővisszanyerős szellőztető rendszert telepíteni. Emellett új építésű lakások is elláthatók a ComfoAir 180 rendszerrel, akár házilagos kivitelezéssel is.

ComfoAir 180 gép változatok

A hővisszanyerő Basic és Luxe változatban rendelhető.  A két géptípus alapelemei (hőcserélő, ventilátor, stb) ugyanaz. de a Luxe változathoz a ComfoSense kezelő-kijelző köthető, míg a Basic változat egy kézi fokozatkapcsolóval működtethető (vagy más, kapcsoló kimenetű automatika eszközről). A Basic gépek esetében a kijelző a gépbe épített (nem kezelő!).

Zehnder ComfoAir180 Basic ComfoSense55 ComfoAir 180 kerettel
ComfoAir 180
Luxe típusú hővisszanyerő
ComfoAir 180
Basic típusú hővisszanyerő
Comfosense 55 kezelő és kijelző
a Luxe típusú gépekhez.

 

Típusjelölés:

  • ComfoAir 180 - típus megjelölés
  • Basic - kijelzővel ellátva, kezelő külön fokozatkapcsolóval
  • Luxe - kijelző nélkül, ComfoSense kijelző-kezelő eszközzel vezérelhető
  • ENT - entalpia hőcserélős változat
  • V - villamos fagymentesítővel szerelt változat

Műszaki paraméterek, méretek

A gép részletes műszaki paramétereit a lap legalján, a mellékletek között letöltheti (adatlap).

Elhelyezés és szerelés, kiegészítők

A ComfoAir 180 hővisszanyerő a gyári kiegészítő elemekkel válik igazán érdekes megoldássá. Ezekkel a kiegészítőkkel gyorsan, tisztán és hibalehetőség nélkül képes egy teljes szellőztető rendszert megszerelni, magas minőségben! Kis műszaki érzékkel akár önmaga is telepítheti a szellőztető rendszerét. Minden rendszerelem könnyedén szerelhető, akár egy építőjáték.

Variációk ComfoAir 180 gép beépítésére, csatlakozó elemekkel
ComfoAir 180 variacio2 Comfoair 180 variacio3

 Dupla légcsatorna a kültér és a gép összekötésére

A friss levegő légcsatorna és a kidobott levegő levegő egy téglatest formájú dupla légcsatorna elemen keresztül áramlik. Ez az elem EPP anyagból készült (expandált polipropilén), külön hőszigetelést nem igényel. Egyszerűan fűrészlappal darbolható méretre vágható. Több variációban csatlakozhat a gépre, attól függően, a gép hogyan van elhelyezve. (Részletes termékválaszték a katalógus-árlistában).

Comfopipe légcsatorna elemek ComfoAir 180 géphez
(példák)
 ComfoPipe Plus Doppelkanal 990328800 Internet  ComfoPipe Plus Doppelkanal Schalldämpfer lang rechts 2 990328820 Internet
EPP anyagú dupla légcsatorna  Hangcsillapító és elszívási pont egyben kialakítva


A homlokzaton egyetlen rács jelenik meg, a rendszerhez tartozó rozsdamentes kombi rács. A rács speciális kialakítása lehetővé teszi, hogy a friss levegő és a kidobott levegő ne keveredjen egymással. Másik lehetséges szerelési mód, hogy a dupla légcsatorna elem helyett kör keresztmetszetű Comfopipe 125 típusú elemeket alkalmaz. ebben az esetben egy másik típusú gép csatlakozóra lesz szüksége.

Rozsdamentes külső kombi rács megjelenése
rozsdamentes kulso racs ComfoAir 180 gephez rozsdamentes kulso racs ComfoAir 180 homlokzati

A levegő elosztó légcsatorna hálózat kiépítése

A ComfoAir 180 gépre csatlakoztatható egy speciális hangcsillapító, ami egyúttal egy elszívási pontként (pl. konyha, fürdő) is funkcionál. Ez a hangcsillapító a befúvási és elszívási légáramok hangcsillapítását egyszerre szolgálja. A hangcsillapítóból rugalmas lapos légcsatorna vezet az osztókig. Az osztó szintés lapos kialakítású, négy Comfotube Flat 51 légcsatorna csatlakoztatható hozzá. Temészetesen ez a típusú légcsatorna más (pl. Comfotube 90) légcsatornává alakítható a megfelelő átalakító idom segítségével.

 

Levegő elosztó hálózat (példák)
 Verteiler flat51 4 fach mit Einfachanschluss 990328823 Internet  Uebergang 90 75 auf flat51 990322013 Internet  Y Stueck flat51 4c Internet  Flexelement CK300 990328821 Internet
Osztóidom kialakítása
(négyes osztó)
Comfotube  átalakító Y-elem Flat51 CK300 hajlékony légcsatorna
a hangcsillapító és az osztó összekötésére

 

 KarbantartásComfoAir 180 szurocsere

A gépben (éppen úgy, mint minden más hővisszanyerős szellőztetőben) időnként szűrőt kell cserélni. A szűrőcsere javasolt periódusa 6-12 hónap, a környezet szennyezettségi fokától függően. A gépeket G4 finomságú szűrőkkel szállítjuk, opcióban F7 pollenszűrővel is kérhető. A szűrőket 4-5 hetente porszívóval ki kell tisztítani, erre a Comfosense kijelző figyelmeztető üzenetettel jelez. A Basic típusú gépek esetén is van lehetőség, hogy a szűrő karbantartás fogyelmeztetés a kezelés helyén jelenjen meg. Kérje a leddel ellátott fokozatkapcsolót, a beállított időtartam után a led világítani kezd, így jelzi a szűrő karbantartás idejét.

Árak, vásárlás, garancia 

A hővisszanyerők aktuális árai webáruházunkban érhetők el:webaruhaz2015

 

A gépekre két év garanciát biztosítunk. A gépeket be kell üzemelni, a garancia feltétele a beüzemelési jegyzőkönyv kitöltése.