szellozes info header2014

8 tipp hogyan adjon el olcsó hővisszanyerőt, azaz hogy kerülje el hogy félrevezessék...

Olcsó hővisszanyerő gépre vadászik a webáruházakban?

Tegye, ha pontosan ismeri a saját igényeit, a rendszerek lehetőségeit, és pontosan tudja mit szeretne vásárolni!

Javasoljuk, tartsa szem előtt az alábbi pontokat:

1. Mindig van olcsóbb! Igen, annál a gépnél is lehet olcsóbbat találni, amit már kinézett magának.

2. Arra koncentráljon, hogy az olcsóbb termékből mi hiányzik.

3. Amiről nem tud, azt nem is hiányolhatja. Vissza a nulladik ponthoz: ismerje meg a rendszerek lehetőségeit, és a saját igényeit! Erre jó a szellozes.INFO

 

Képzelje el, hogy az alábbi szöveggel szeretnének Önnek eladni egy autót:

sz-olcso-rekuperator

Azt hiszi, ez valami vicc? Igen, mi is először azt hittük, hogy VICC, ahogy a néhányan az olcsó hővisszanyerő gépüket megpróbálják eladni az interneten. Később rájöttünk, hogy ez nem vicc. A "szakma" a hővisszanyerés és komfort szellőzés témának egyáltalán nincs tisztában (2013). Ha Ön ezt a honlapot legalább negyed órája böngészi, akkor valószínűleg már többet tud, mint a klímás hővisszanyerőket neten árulók többsége. A félrevezetés tehát nem tudatos. Egyszerűen nem értenek hozzá.

Ne elégedjen meg azzl a válasszal,. hogy: "NYUGODJON, MEG MŰKÖDNI FOG"

Lehet  hogy valahogy működni fog, de messze nem azon a színvonalon, ahogy ez a XXI.században elvárható.

Marketing tippek olcsó hővisszanyerő eladásához:

1. Egyértelmű termékjellemző különlegesként való feltüntetése

Olyan tulajdonságokat emelnek ki, amik már a középkategória szinten egyértelműek. A kiemeléssel azt a benyomást keltik, hogy ez egy különleges tulajdonsága a gépnek. Átlátsző szélvédő? Az autókhoz mindenki ért, ezért ez mindenkinek nevetséges. A hővisszanyerőkhöz kevesen értenek, így akár pozitív terméktulajdonságként is értékelhető, hogy a "firss levegő és az elhasznált levegő nem keveredik"... pedig ez pont annyira egyértelmű mint az átlátszó szélvédő.

2. Pozitív tartalmú kifejezések használata, amik önmagukban semmitmondóak

Előszeretettel használják az "új", a "korszerű", az "energiatakarékos" és a "hatékony" szavakat olyan termékekre, amik nem újak, nem korszerűek, nem energiatakarékosak és nem hatékonyak. Ezek a jelzők sajnos a legalja készülékek leírásaiban is ott villognak.

3. Bűvészkedés a számokkal, csúsztatás

"Magas hatásfokú gép", mondja az összes, aztán leírja hogy a hatásfok 70% ... ez egyrészről röhejesen alacsony hatásfok, másrészről a gép gyári könyvét megnyitva ez a "magas" hatásfok már csak 67% (a legalacsonyabb fokozaton), a valóban használt normál fokozaton pedig már csak 60% ... a valóságban pedig örülhet a gép "boldog" tulajdonosa ha sikerül az 55%-ot elérni.

4. Semmitmondó műszaki adat, egy laikusnak viszont ez is egy tulajdonság

Olyan műszaki tulajdonságokat tüntetnek fel, amik semmilyen információ tartalommal sem bírnak. Pl. a hővisszanyerő gép áramellátása 230V, 50Hz. Mivel az összes hővisszanyerő 230V, 50Hz hálózati feszültséggel működik, ez pontosan annyit mond el a gépről, mint egy autóról az indexlámpa villogása: semmit.

5. Nem életszerű műszaki adat

Érthelmezhetetlenek a megadott adatok. Maximális légszállítás 450 m3/h 0 Pa esetén, ez olyan félrevezető adat, mint a maximális gyorsulás 15 mp üres tank és vezető nélküli használat esetén... elméletileg igaz, de a valósághoz semmi köze. Hővisszanyerő gép sosem működik 0 Pa mellett.

6. Külön-külön kiváló, de valójában nem összetartozó műszaki adatok

A megadott műszaki adatok egyenként igazak, de nem tartoznak össze. Autós példával az autó maximális sebessége 200 km/h, fogyaztása 3 liter/100km ... mindkét adat igaz lehet, csak nem tartoznak össze! Félrevezető tehát a hővisszanyerő maximális légszállítását 100 Pa -ra megadni, illetve a villamos fogyasztást 1 db ventilátorra megadni, stb, stb...

7. Lecsupaszított műszaki tartalom, minden opció

A gép árát lecsupaszítva szerepel, a feltétlen szükséges kiegészítő árát külön adja meg (autó ára négymillió plusz a motor) Erre is lehet marketing indokot találni : "a vevő kiválaszhatja a neki tetsző motort". Azok a gépek, ahol magától értetődő módon szerepel valamilyen műszaki tartalom, drágábbnak tűnnek.

Ne legyen palimadár!

Ez a honlap azért készült, hogy Ön tájékozódjon. Amíg Magyarországon csak kétféle kávéfőzőt lehetett kapni (kotyogós+Szarvasi), addig senki sem beszélt a krémkávékról és a gőznyomás és a kávé minősége közötti összefüggésről. A technika haladása ma már mindenki számára elérhetővé teszi, hogy otthonában a legjobb minőségű kávékat készítse el. Ha kávéfőzőt tervez vásárolni, jobb ha tisztában van azzal, hogy mi a kapcsolat a kávéfőző nyomása és a kávé minősége között. Tehát vásárlás előtt érdemes tájékozódni!

A 12ezer forintos kávéfőző remek gép lehet a maga kategóriájában. Valószínűleg már rövid informálódás után egyértelmű lesz Önnek, hogy egy 50ezer forintos kávéfőzőtől Ön sokkal többet kaphat. Ön képes eldönteni milyen kategóriájú kávét szeretne, hiszen minden nap végzi  kávézik. Eszébe sem jut, hogy extra minőségű krémkávé minőségét várja el egy olcsó kávéfőzőtől.

Miért lenne ez másképp a hővisszanyerő gépekkel?

Miért gondolja, hogy egy 300 ezer forintos hővisszanyerő képes ugyanazt nyújtani, mint egy 600 ezer forintos gép? 10-ből 8 építkező-felújító még azzal sincs tisztában, hogy egyáltalán van-e szüksége hővisszanyerős szellőztető rendszerre, a maradék 2 pedig nem tudja megfogalmazni, hogy egyáltalán mik az elvárásai a hővisszanyerő szellőztetővel rendszerrel szemben. Ez nem meglepő, hiszen az emberek nem vesznek minden nap hővisszanyerőt. Szakértelem hiányában az egyetlen elvárás az olcsó ár lesz.

Mik lehetnek, mik legyenek ezek az elvárások, több helyen a honlapon, például itt: hővisszanyerő válaszása

A 80-as és 90-es évek technikájával és tudásával ma már nem szabad építkezni! Nem lehet korszerű épületet építeni 20 éves ismeretanyaggal (tégla-kazán-radiátor). Ön nem hozhat évtizedekre kiható döntéseket egy webáruház reklámja alapján.

Szánja rá az időd, olvassa végig a szellozes.info honlapot... és garantáltan jobb döntéseket fog hozni a szellőztető rendszerével kapcsolatban.

Mindig van olcsóbb!

Mivel szükségeszerűen mindig mindenből lesz legolcsóbb, ezért az olcsó termékekkel önmagában semmilyen baj sincs. A baj ott van, hogy a kategóriákat szándékosan összemossák, és a laikusok információ hiányát különböző kommunikációs trükkökkel kihasználják. Többen azt a látszatot keltik, hogy egy olcsó hővisszanyerő ugyanazt nyújtja mint egy drágább típus, csak éppen kevesebbe kerül. A részletekről hallgatnak, mert azt sem tudják hogy egyáltalán miről kellene írni-beszélni.

Tapasztalataim szerint e jelenség mögött sem rosszindulat, sem tudatos marketing stratégia sincs. A jelenség oka egyszerűen a műszaki ismeretek hiánya. Ma Magyarországon túl sokan akarnak túl sokféle terméket eladni, de nem lehet mindenhez érteni.