szellozes info header2014

Paul Novus hővisszanyerők

Paul Novus 300 Paul Novus 300

Paul Novus 300 és 450 hővisszanyerők: a csúcskategória

Csúcs műszaki paraméterek

Miért a Paul Novus gépek jelentik a legmagasabb műszaki színvonalat? A hővisszanyerők két legfontosabb paramétere a hatásfoka és a villamos fogyasztása. A két gép adatai:

 

Paul Novus gépek hatásfok és fogyasztás adatai
 

hatásfok

(PHI mérési mód szerint)*

villamos fogyasztás
Paul Novus 300 94% 0,26 Wh/m3
Paul Novus 450 90% 0,26 Wh/m3

 *Figyelem, a Passzívház Intézet hatásfok számítása eltér a szokásostól, a szokásos számítási módszerhez képest kisebb eredményt ad!

 A hatásfok számításról itt olvashat többet: http://szellozes.info/hovisszanyeres-elmelet/hovisszanyeres-elve (a cikk második felében)

A Novus 300 paraméterei a ma elérhető legjobb értékek, a Passzívház Intézet adatbázisában nem talál ennél jobb értékeket. Még nem ismeri ezt az adatbázist? Katt ide: PHI hővisszanyerő adatbázis

 

A gépek angol nyelvű adatlapjai letölthetők (mellékletek a lap alján)

 

Novus gép változatok

A Novus gépcsalád függőleges és vízszintes változatban rendelhető,  a függőleges kivitel jobbos és balos kialakításban. A gépek rendelhetők entalpia hőcserélővel is (F változat).

Légszállítás adatok

A kétfajta Novus gép légszállítás adatai:

Paul Novus légszállítás adatok
 

maximum

(100% ventilátor fordulatszám)

Paul Novus 300 300 m3/h
Paul Novus 450 450 m3/h

A hővisszanyerők rendelkeznek ún. állandó légszállítás funkciókkal. Ez biztosítja, hogy a légcsatorna rendszer ellenállásának változásától függetlenül a gép mindig ugyanazt a légmennyiséget szállítja, ezzel biztosítva a lehető legmagasabb hatásfokot.

 

Automatika, kényelmi funkciók

Paul-TFT-kezelo-kijelzo
A Novus gépcsalád egy színes, érintőképernyős (TFT) kezelővel kommunikál a felhasználóval. Ennek a segítségével állítható a szellőzés fokozata, a DIN1946-6-nak megfelelően az alábbiak szerint:

  • távollét fokozat
  • alacsony fokozat
  • NORMÁL fokozat
  • magas fokozat

 

 

Egyéb kényelmi funkciók:

  • időprogram a fokozatok közötti váltáshoz
  • fagyvédelem (külső fagyvédelem kiegészítő modullal lehetséges)
  • automatikus nyári megkerülő ág
  • szűrő elpiszkolódás figyelő
  • bemenet emelt légszállításhoz (fürdőszoba kapcsoló)

 

Tekintse meg bemutatótermünkben!

A Paul Novus 300 hővisszanyerős szellőztető megtekinthető bemutatótermünkben! Egyeztessen időpontot, örömmel bemutatjuk a gépet, megtervezzük teljes légtechnika rendszerét, árajánlatot adunk akár beszereléssel, beüzemeléssel együtt!

Árak

A Paul Novus felsőkategóriás termék, műszaki paraméterei a teljes hővisszanyerő mezőny fölé emelik. Ára mindezek ellenére nem elrugaszkodott: a magyar piacon hasonló áron, rosszabb műszaki paraméterekkel rendelkező hővisszanyerő kapható. Az itt feltüntetett árak nettó listaárak. Keressen minket, elkészítjük teljes hővisszanyerős szellőztető rendszer tervét és árajánlatát.

  

Kapcsolódó elemek