Paul Novus 300/450 hővisszanyerők

Paul Novus 300 Paul Novus 300

Paul Novus 300 és 450 hővisszanyerők: évek óta a csúcson

1992-ben Dr. Paul Eberhardt megalkotta a ma ismert kereszt-ellenáramú hővisszanyerők egy forradalmian új prototípusát. Nem sokkal később megkezdődött a hőcserélők sorozatgyártása, és megjelentek az első, igazán magas hatásfokú lakásszellőztető gépek. 

A Paul azóta az iparág egyik fő innovátora, például a polimer membrános entalpia hőcserélő 2012-es megalkotásával. Innovációik a Zehnder gépekben is formát öltenek, hiszen a Paul a Zehnder cégcsoport része. Paul márkanév alatt három különböző hővisszanyerős szellőztető kapható, a Paul Climos, Paul Focus és a Paul Novus.

Csúcs műszaki paraméterek

Miért a Paul Novus gépek jelentik a legmagasabb műszaki színvonalat? A hővisszanyerők két legfontosabb paramétere a hatásfoka és a villamos fogyasztása. A két gép adatai:

 • Paul Novus 300 hatásfok (EN 13141-7 standard szerint mérve: 94%
 • Paul Novus 300 fajlagos fogyasztás mutató (EN 13141-7 standard szerint mérve:) 0,22 Wh/m3
 • Nem mellékesen, a Novus 300 hővisszanyerő talán a legcsendesebb a világon, zajkibocsájtása 43 dB(A).

  PHPP számítás

  A minősített passzívházak tervezői jól ismerik a PHPP szoftvert, hiszen passzívházat illetve alacsony energiaigényű épületet csak ezzel lehet igazán megbízhatóan modellezni. A Paul Novus készülékek gyakorta segítik ki őket, amikor egy épület csak "cipőkanállal" sem fér bele a kívánatos energetikai paraméterekbe. A Novus készülékek rekord magas hatásfoka azt jelenti az ilyen esetben, hogy ezzel a készülékkel az épület energetikai paraméterei jobbak lehetnek, azaz a tervezőnek nagyobb döntési szabadsága nyílik a szerkezeti elemek, nyílászárók tervezésénél. A Novus készülékekkel tehát nincs szükség a "cipőkanálra", a határeseteket a csúcs hatásfok és minimum villamos fogyasztás billenti át a "megfelelt" oldalra.

   Novus gép változatok

  A Novus gépcsalád függőleges és vízszintes változatban rendelhető,  a függőleges kivitel jobbos és balos kialakításban. A gépek rendelhetők entalpia hőcserélővel is (F változat).

   paul novus hovisszanyerok valtozatok p3

    

  Légszállítás adatok

  A kétfajta Novus gép légszállítás adatai:

  paul novus hovisszanyerok legsz p3

  A hővisszanyerők rendelkeznek ún. állandó légszállítás funkciókkal. Ez biztosítja, hogy a légcsatorna rendszer ellenállásának változásától függetlenül a gép mindig ugyanazt a légmennyiséget szállítja, ezzel biztosítva a lehető legmagasabb hatásfokot. A kisebb Novus gép pl. 150 Pa -ig képes az állandó 300 m3/h tartására. A légcsatorna kialakítástól függőn kb. 150-220 m2 alapterületű családi házakba javasoljuk.

   

  Automatika, kényelmi funkciók

  Paul-TFT-kezelo-kijelzo
  A Novus gépcsalád egy színes, érintőképernyős (TFT) kezelővel kommunikál a felhasználóval. Ennek a segítségével állítható a szellőzés fokozata, a DIN 1946-6-nak megfelelően az alábbiak szerint:

 • távollét fokozat
 • alacsony fokozat
 • NORMÁL fokozat
 • magas fokozat
 •  

   

  Egyéb kényelmi funkciók:

 • időprogram a fokozatok közötti váltáshoz
 • fagyvédelem (külső fagyvédelem kiegészítő modullal lehetséges)
 • automatikus nyári megkerülő ág
 • szűrő elpiszkolódás figyelő
 • bemenet emelt légszállításhoz (fürdőszoba kapcsoló)
 •  

  Tekintse meg bemutatótermünkben!

  A Paul Novus 300 hővisszanyerős szellőztető megtekinthető bemutatótermünkben! Egyeztessen időpontot, örömmel bemutatjuk a gépet, megtervezzük teljes légtechnika rendszerét, árajánlatot adunk akár beszereléssel, beüzemeléssel együtt!

  Árak

  A Paul Novus felsőkategóriás termék, műszaki paraméterei a teljes hővisszanyerő mezőny fölé emelik. Ára mindezek ellenére nem elrugaszkodott: a magyar piacon hasonló áron, rosszabb műszaki paraméterekkel rendelkező hővisszanyerő kapható. Keressen minket, elkészítjük teljes hővisszanyerős szellőztető rendszer tervét és árajánlatát.